De Vliegende Hollander en Peter Pan

Tweetalige vertelvoorstelling (Nederlands/Frans)
door De Bipolaire Fantomen (Don Fabulist en Christine Horman)
Première op het Internationaal Vertelfestival van Alden Biesen, 2017

Twee verhalen: een avontuurlijke legende en een verteld literair werk
Don Fabulist vertelt de sage van De Vliegende Hollander en baseert zich onder andere op het boek “Uit de memoires van de Heer von Schnabelewopski” van Heinrich Heine en op de bekende opera van Richard Wagner. Christine Horman verhaalt de geboorte van Peter Pan en laat zich inspireren door “De kleine witte vogel” van James Matthew Barrie.

Twee figuren: een zeeman en een baby
Beiden zijn ertoe veroordeeld om buiten de tijd te leven. Hoe verschillend ook, vormen ze twee kanten van eenzelfde munt. De zeeman vaart voor eeuwig op de zee. De baby verblijft voortdurend op het Eiland van de Vogels, terwijl een andere baby bij zijn eigen moeder opgroeit. De Vliegende Hollander en Peter Pan bestaan buiten onze wereld; ze verouderen niet en ze sterven niet.

Twee vertellers: Don Fabulist en Christine Horma
Ook al dat Don Fabulist op het podium veel beweegt, geeft hij uitdrukking aan een wereld waarin de tijd stilstaat. Bijna onbeweeglijk optredend, versterkt Christine Horman de idee van de onveranderlijke tijd. Met de taal van het hart en met subtiele bewegingen maakt ze beelden machtig en geeft ze woorden vleugels.

Twee talen: Nederlands en Frans
Een ieder vertelt in zijn/haar moedertaal. De twee verhalen kruisen en verduidelijken elkaar. Het is verwonderlijk te merken dat het verhaal vanuit zichzelf spreekt en dat het voorbij de grenzen van de taal begrijpelijk en zichtbaar wordt. Het volstaat om de voorstelling het oor te lenen.

Leeftijd: vanaf 12 jaar
Duur van de voorstelling: 50 min

Contact:
info@donfabulist.be + 32(0)60 39 91 99
christinehorman29@gmail.com +32 (0)475 56 40 62

Download

PDF NL
PDF NL
PDF NL + FR
PDF NL + FR