Vertelateliers en -labo’s

 

Vertellabo 2025

 

Vertellaboratorium met Don Fabulist
22 – 26 januari 2025

Het laboratorium is een initiatie in de Fonkelende Duisternis van het poëtisch vertellen.
Het richt zich tot gedreven vertellers/vertelsters die zoeken naar de innerlijke stem, opdat die aan hun vertelkunst verrassende en verdiepende dimensies zou geven.

Het Vijfde elementen zal centraal staan in het onderzoek naar de toepassing van verschillende vormen van ‘neutraliteit’; een gezegende vertelstaat.
In de voorgestelde oefeningen wordt gewerkt op woord, stilte, lichaamstaal en verbeeldingskracht. Veel aandacht zal uitgaan naar het verinnerlijken van natuurgebeurtenissen en naar het aanwakkeren van de poëzie in het vertellen. Zij maken de stilte sprekend, de benoeming beeldend, de taal muzikaal en het vertellen betoverend en machtig.
Omdat ook het ‘reizen’ door een onge­brui­kelijke taal aan het vertellen onverwachte wendingen geeft, staat het laboratorium open voor een Nederlandstalig- en voor een Franstalig publiek.

Woensdag 22 januari om 14u. zijn de deelnemers in de herberg welkom.
Woensdagavond om 20u. vertelt elke deelnemer/deelneemster een verhaal van maximum 10 minuten.
Van donderdag tot zondag wordt er elke dag gewerkt van 9u.30 tot 12u.30 en van 14u. tot 18u.30.
Het laboratorium eindigt zondagavond 26 januari rond 18u.

Het laboratorium is een Vrijplaats, buiten de comfortzone van de wereld. Bewust wordt dan ook gekozen voor de afzondering van het door bossen omgeven dorp Oignies-en-Thiérache. Om het laboratoriumgebeuren niet te verstoren, wordt van de deelnemers verwacht dat ze, zonder onderbreking, van begin tot eind aanwezig zijn.

Slaapgelegenheid, alsook eten en drinken zijn voorzien.

De prijs van het atelier bedraagt 500 euro.
Daarin zijn inbegrepen: laboratorium, huur en verwarming van de herberg en van de oefenruimte, de opkuis na het atelier, alle maaltijden van woensdagavond t/m zondagmiddag, alsook fruit, versnaperingen en drank tussendoor …

Informatie en inschrijving: Don Fabulist
info@donfabulist.be
info@madametoutou.be
0032(0)60/39.91.99